Ágyi poloska irtás házilag

Ha az ágyi poloska megjelenik otthonunkban, teljesen érthető, hogy minél hamarabb szeretnénk megszabadulni tőle. Az egyik legkellemetlenebb rovar féle, hiszen a nyugodt pihenést veszi el attól, akinél megjelenik. Első dolga a legtöbb embernek utána olvasni az interneten, ahol rengeteg téves információ kering, különösen az ágyi poloska házilagos irtásáról. Az ágyi poloska irtás házilag nagyon nehéz feladat (sokszor még szakembereknek is), különösen, ha félinformációk alapján próbálnak meg tenni valamit a rovarok ellen. Igyekszünk most segíteni abban, hogy mit tegyen, ha poloska jelent meg otthonában.

Ágyi poloska irtás házilag: A nem működő praktikák

Az ágyi poloska irtás házilagos módszerei között a legtöbb téves információ az ágyi poloska és a rovar szokásainak ismeretének hiányából fakad. Sokan azt gondolják, hogy az ágyi poloska a koszos, elhanyagolt környezetben jelenik csak meg, ezért gyakran hozzák összefüggésbe a takarítással. Tény, hogy az elhanyagolt, rendezetlen környezet elősegíti a szaporodását, és megnehezíti az irtását, történjen szakember által, vagy házilag. Azonban a takarítás önmagában nem elég az ágyi poloska ellen. A legtöbb tévhit pedig a takarítás körül van az ágyi poloskával kapcsolatban.

Ágyi poloska domestos és egyéb takarítószerek

Az ágyi poloska irtás házilag sokszor a domestosos takarítást jelenti. Sokszor hallottuk már, hogy pedig lemostam mindent domestossal, mégis itt vannak. Ennek egyetlen oka van, a domestos ágyi poloska ellen nem hatásos. Nem vírus, bacilus, vagy gomba, amely ellen a domestos, vagy más tisztítószerek alkalmasak lennének, hanem egy rovar. Valószínűleg az ágyi poloska domestos hatására, ha közvetlenül töményen érintkezne vele, elpusztulna. De a tisztítószeres takarítás semmilyen hatással nincs a rovarra, csak tiszta környezetben fogja szívni a vérét.

Ágyi poloska ellen teafaolaj, illóolajak

A rovarirtásban sokféle illóolajat használnak. A teljesség igénye nélkül ilyenek a levendula olaj, a citromfű, a teafaolaj. Az ágyi poloska irtás házilag azonban nem kivitelezhető ezekkel a szerekkel. Az elérhető illóolajak kiszerelése igen kicsi, és a koncentrációjuk is jóval alacsonyabb, mint amit a rovarirtószerekben alkalmaznak. Működhetne az illóolajos irtás, de olyan mennyiségeket kellene felhasználni hozzá, amely igen komoly összegeket emésztene fel. A pár csepp olaj, vagy vízben párologtatott illóolajak az ágyi poloskák ellen semmit sem érnek.

Ágyi poloskairtás gőzzel

Az ágyi poloskairtás gőzzel elvégezhető ugyan, de nem megfelelő hozzá akármilyen gőzölő berendezés. Az irtáshoz csak szárazgőzt előállító eszköz a megfelelő, mely igen sokba kerül. Ha van is ilyen a háztartásban, szakértelem nélkül nagyon nehéz kellő alapossággal gőzölni az összes szükséges felületet.

Ágyi poloska irtás házilag: Praktikák, amelyek működhetnek

Vannak bizonyos praktikák, tanácsok, amelyek működhetnek a házilagos ágyi poloska irtásban. Az ágyi poloska peték elpusztítására az egyik legjobb módszer a mosás, mely legalább 60 fokon történjen. Mind a pete, mind a kifejlett rovar elpusztul ezen a hőmérsékleten. Ez ugyan nem lesz elegendő, ha már elszaporodtak a poloskák a lakásban, hiszen az ágyat és egyéb bútorokat nem lehet kimosni. Azonban, ha egy nyaraláson, vagy rokonlátogatáson az ágyi poloska jeleit fedezi fel magán, megelőzheti a rovarok elszaporodását. Ha minden ruháját, beleértve azt is amiben hazamegy, azonnal kimossa hazaérkezés után, jó eséllyel meggátolja, hogy az ágyi poloska elterjedjen a lakásban. Lehetőség szerint a bőröndöt és minden egyéb nem kimosható csomagot is nézzen át alaposan.

ágyi poloska irtása házilagosan
Az ágyi poloska irtása házilag általában a nem kellően alapos kezelés és a szakértelem hiánya miatt lesz sikertelen

Ágyi poloska elleni rovarirtó szerek

Sokféle rovarirtó szer kapható kereskedelmi forgalomban. A legismertebb a Protect ágyi poloska irtó szer, melyet nagyon sokan használnak. Ennek a veszélye, hogy a rovarok sokat találkozhatnak ezzel a szerrel, és rezisztencia, vagyis ellenálló képesség alakulhat ki vele szemben. Hatásos lehet, ha megfelelő mennyiségben, a megfelelő helyekre juttatják ki, de általában ez sem tudja megoldani a problémát.

Ha rovarirtó szerrel szeretné az ágyi poloska irtás házilag végzett módszerei közül kiírtani a rovarokat, mi a Draker RTU rovarirtó permetet ajánljuk. Ennek a hatóanyag tartalma hasonló ahhoz, amelyet mi is használunk az ágyi poloska irtásához, így biztosan kijelenthetjük, hogy elpusztítja az ágyi poloskát. Természetesen ez sem csodaszer, hiszen az ágyi poloska irtásához nem csak megfelelő irtószer, de tudás is szükséges.

Amiért a legtöbb esetben nem sikerül az ágyi poloska irtás házilag

Az ágyi poloska irtás házilag általában nem jár sikerrel. Ha épp csak bekerült néhány rovar a lakásba és sikerült lefújni őket, az nagy szerencse. Az ágyi poloska irtásához alaposan ismerni kell a rovart, a szokásait, jellemző búvóhelyeit. A legapróbb réseket, repedéseket is kezelni kell, nem csak az ágyat, de annak teljes környezetét. Ehhez nagyobb mennyiségű, 3-5 liter ágyi poloska irtószer szükséges. Ezt kereskedelmi forgalomban, lakossági felhasználásra is elérhető rovarirtó szerekből biztosítani nagyon költséges, és hatásosságuk is elmarad a rovaritók által használ rovarirtó szerekétől.

Nem csak nem éri meg így vásárolni a szereket, de nagy valószínűséggel pénzkidobás lesz, ha nem terjed ki minden szükséges felületre. Ahhoz, hogy biztosan ki tudjuk irtani az ágyi poloskát házilag, ismerni kell a szokásait, méghozzá alaposan. Ezt internetről megtanulni nem lehet, gyakorlat és megfelelő eszközök szükségesek hozzá. Ha komolyabb a rovarok elszaporodása, légtér kezelés (hidegköd vagy füst képzés) is szükséges lehet, melyet csak rovarirtók tudnak biztonságosan és hatásosan elvégezni.

Az ágyi poloska irtás házilag általában nem jár sikerrel, akármit is állít egy női magazin, vagy egy hozzá nem értő egyéb portál. Ha észreveszi az ágyi poloska jeleit, ne pakoljon szét semmit, ne dobjon ki semmit, hívjon szakembert, aki mindenről tájékoztatni fogja!